tiistai 15. syyskuuta 2020

Eksyksissä

Eksyin tänään omassa kotikaupungissani. Noloa, mutta totta.

Pyykinpesukoneeni sanoi yhteistyösopimuksen irti viikonloppuna. Soitin huoltoon. Lopputulema oli, että ei kannata korjata.

Töiden jälkeen suuntasin autoni nokan kohti Powerin liikettä, josta olin aiemmin ostanut ainakin jääkaapin ja pakastimen, mikroaaltouunin ja leivänpaahtimen. Pidin saamastani hyvästä palvelusta. Ja siellä oli tarjouksia.

Kyseinen liike sijaitsee suuren automarketkeskuksen alueella. On market, autokonserni, jos jonkin moista liikettä. Myös Punaisen Ristin kontti sijaitsee siellä.

Suunnittelin etukäteen reitin, miten ajan liikkeen edustalle. Se meni hyvin. Olin kuitenkin asioinut liikkeesssä niin monta vuotta sitten, että liikennejärjestelyt olivat muuttuneet.

Nohevana (?) ihmisenä päättelin, miten pääsisin helpoiten suunnistamaan kotiini. Olihan ulosajo alueelta selkeästi mielessäni. Siis siinä vanhassa mielessäni, kun kaikki oli toisin ja reitit olivat toisia.

Ei mennyt, kuten suunnittelin. Jo alussa suunnistin väärin. Oli vain umpikujia. Taisin jopa ajaa jotain yksisuuntaista reittiä vastaan, siis väärin. Olin eksyksissä.

Lopulta päädyin siihen paikkaan, josta liikkeestä lähdin. Päätin mennä samaa reittiä kuin olin tullut. Pääsin tutuille reiteille, ja mikä tärkeintä, kotiin.

Nyt vain jännitän, löytääkö koneen tuoja kotiini. Jo osoitteeni nimi herättää ongelmia. Ei ole mitään kirjakieltä. On pitäjän murretta. Osa ennen tie-loppua tarkoittaa juoksevaa hevosletkaa.

Toivottavasti pääsen pesemään pyykkiä jo perjantaina. Koneella. En mitään nyrkkipyykkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti