sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Tuunattu makaronilaatikko

Innostuin tuunaamaan makaronilaatikon. Se lähti, kun yksi työkavereistani kertoi hänen miehensä tuunaamasta makaronilaatikosta. En tietenkään muistanut, mitä kaikkea hänen miehensä käytti. Se ei haitannut. Minulle se ei olisi kuitenkaan riittänyt. Aina pitää olla jotain enemmän, herkullisempaa. Käväisin lukaisemassa myös netistä vinkkejä.

Innostukseni iski tietenkin silloin, kun en ollut suunnitellut nimenomaan makaronilaatikkoa, enkä olisi halunnut lähteä kauppaan. Mutta nou hätä. Pakastimessa oli jauhelihaa, kaapissa (tai paremminkin keittiön ruokatarvikevetolaatikossa) oli makaroneja. Siitä oli hyvä lähteä liikkeelle.

Varmaan jokaiselta meiltä löytyy joitain ruoka-aineita, joita on jäljellä vähän. Niistä yksinään ei saa mitään aikaiseksi. Niin minullakin. Päätin tutkia, mitä jääkaappini piiloissa oikein on.

Hahaa. Tuunaaminen on pelastettu! Löytyi muutama hieman nahistunut kirsikkatomaatti ja pari nahistunuttta tavallista tomaattia. Suomalaisia, tottakai. Ovat erittäin hyviä käyttää laatikkoruokiin, koska niistä ei saa oikein kaunista salaattia aikaiseksi.

Oli Fetajuustoa, jota nykyisin kutsutaan saalaattijuustoksi, oli aurajuustoa ja punaleima-emmentalin juustoraastetta. Kaikkea vähän. Kuiva-aineissa löytyi sipulia, kasvisliemikuutioita, valkosipulia.

Aiemmin viikolla olin ostanut Chorizo-makkaroita. Tulisia. Niistä raaskin pistää mukaan vähän. Idean tästä sain, kun yksi toinen työkaverini tilasi Chorizo-pastaa.

Hienonnettuani sipulin ruskistin sen ja jauhelihan kypsiksi. Makaronin keitin kasvisliemessä. Voitelin uunivuoan kotimaisella Keiju-rypsiöljyllä. Ensin sekoitin jauheliha-sipuli-makaroni-seoksen siihen. Sitten lisäsin murennetut juustot, raastetun valkosipulin, pilkotut tomaatit.

Maitoa minulla ei ollut, joten korvasin munamaidon munaruokakermalla. Tulipa maukkaampaa. Mausteina oli rouhittua mustapippuria ja valkopippuria.

Sitten uuniin paistumaan. Siinä 175-200 astetta lienee hyvä lämpötila. Minä käytin 175 astetta. Ja kannellista uunivuokaa. Lopuksi kansi pois, päälle vielä juustoraastetta ja vähän aikaa uuniin, jotta juusto sulaa ja kuori on rapsakkaa.

Kokeilemisen arvoisia tuunaamisessa ovat ketsuppi, tomaattisose, tomaattipyre, chilikastike. Mietin myös suolakurkkuja, kurkkusalaattia, kesäkurpitsaa, porkkanaa, muita kasviksia ja juureksia.


Voi muuten olla, että en tee enää tavallista makaronilaatikkoa. Aina löytyy jotain, jolla tuunata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti