sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Odotettavissa säpinää (?)

Kaikki merkit viittaavat siihen, että nyt on odotettavissa säpinää. Ainakin lehtitietojen mukaan. Koronakuherrusaika alkaa olla lopussa, ja poliitikot ryhtyvät terävöittämään kommenttejaan. Tai sitten haukkumaan toisiaan.

Yllättävän pitkään onkin mennyt, että oppositio on antanut hallituksen olla rauhassa. Joitakin yrityksiä iskeä palleaan on ollut, mutta ne ovat jääneet heikoiksi. Puhtia ei ole riittänyt. Onneksi iskut ovat olleet sanallisia eivätkä fyysisiä. Siitä se riemu olisi syntynyt.

Odotan jännityksellä, mitä oppositio keksiikään. Onko tiedossa asiantuntevaa, faktoihin perustuvaa kritiikkiä, vai sitä tavallista räkyttämistä, johon etenkin Orpo ja Halla-aho ovat ansiokkaasti yltäneet.

Itse toivon, että tuleva syksy tuo tullessaan terävää ja asiapitoista kritiikkiä hallitusta kohtaan, sillä kritiikkiä on varmasti tulossa. Näin, yllätys yllätys, hallitus pääsee näyttämään osaamisensa, tai sitten ei. Samoin oppositio.

Kun "lyödään" tosiasioilla, selkeällä tiedolla, niin silloin ollaan vahvassa asemassa. Tällainen "lyöminen" antaa hallitukselle samat mahdollisuudet kuin oppositiollekin. Jos toinen väittää ei totuuksia (valehtelusta ei voi puhua, kun kyse on eduskuntaryhmistä), toinen voi "lyödä" esittämällä faktat pöytään.

Vai pitäisikö ei totuuksien ja valehtelemisen sijaan puhua toisenlaisesta totuudesta? Ihan sama. Kaikki ilmaisut tarkoittavat samaa!

Mikä taho puhuu totta, on vielä epäselvää. Ainakin vielä olen hallituksen puolella, kun totuudesta puhutaan. Ketkä ovat populisteja? Omaa kantaani en vielä paljasta. Näin saan mahdollisuuden olla oikeassa. Vai saanko???

Ja. Olemmeko me kaikki suomalaiset populisteja? Onko niin, että totuudella ja faktoilla ei ole väliä? Kunhan saamme meuhkata kuin, mitkä!

Timo Soinin veroista populista saamme odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti