sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Ei jatkoon!

Ei jatkoon, sanon minä! Enkä kommentoi mitään tv-ohjelmaa, vaan ihan asiallista maakuntajohtajan valintaa.

Saimme mukavasti 17 hakijaa. Hienoa! Maakuntamme kiinnostaa. Vaikka meille haettiinkin heimopäällikköä. Hei haloo! Mitä ihmettä? Haluavatko maakuntamme poliittiset päättäjät viestiä jotain heimosodista vai mitä?

Heimopäällikkö-nimitys ei pääse jatkoon! Maakuntajohtaja edustaa meitä niin täällä alueellamme kuin valtakunnan ja kansainvälisellä tasolla. Ilakoin jo mielessäni, kun tulkit ja kääntäjät yrittävät avata heimopäällikköä maailmalla. No ei hätää. Luotan heidän ammattitaitoonsa. He eivät sorru tyhmään heimopäällikköön vaan osaavat tulkata ja kääntää nimikkeen maakuntajohtajaksi.

Mutta sitten valittavaan maakuntajohtajaan. Luin suurella mielenkiinnolla julkaistut hakijoiden nimet. Läheskään kaikkia en tunne tai tiedä. Kaksi asiaa kiinnitti huomioni.

Nykyinen vt. maakuntajohtaja Risto Poutiainen ei ole hakijoiden joukossa. Miksi? Jos hän olisi hakenut ja minä saisin päättää, niin hän kyllä olisi jatkossa.

Jatkoon ei pääsisi kotikaupunkini kulttuurijohtaja Sari Kaasinen. Hän on ansioitunut musiikin ja ehkä myös muunkin kulttuurin saralla, mutta mutta. Hänen osaamisensa on erittäin kapeaa, puutteellista maakuntajohtajaksi. Ihan pelottaa ajatella, mitä vaurioita hän saisi aikaan johtaessaan maakuntaliittoamme.

Sitä paitsi minulle on syntynyt se vaikutelma, että hän ei sitoudu tehtäviinsä. Nytkin aika äskettäin kulttuurijohtajaksi valittuna hän on hakenut virkavapautta jonkin projektin tekemiseksi! Ja jos katsoo hänen aiempaa toimintaansa, niin pysyvyyttä ei ole ollut paitsi Kihauksessa.

Ja minkä kuvan hän antaisikaan kansainvälisillä areenoilla. Osallistuin entisessä elämässäni yhteen seminaariin, jonka Kaasinen veti. Hups! Heti alkuun hän pahoitteli huonoa englannin kielen taitoaan.

Ja miten sitten vieraat toimivat? Jokaikinen aloitti puheenvuoronsa, että anteeksi huono englannin taitoni. Olivat saaneet käsityksen, että Suomessa on tapana pahoitella kielitaitoaan, vaikka se olisi loistava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti