keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Ministeri Satosen epäasiallinen toiminta

Kokoomuslaisen Petteri Orvon johtama hallitus on pistämässä heikoimmassa asemassa olevien elämän todella heikoksi. On päätetty sosiaalietuuksien ja työttömyysturvan sekä työehtojen heikennyksistä. 

Kaikkea tätä on perusteltu uusien työpaikkojen syntymisellä. Valitettavasti olen niin tyhmä, että en ymmärrä niiden asiayhteyttä. Miten esimerkiksi työttömyysturvan heikentäminen synnyttää uusia työpaikkoja?

Aivan hallituksen alkutaipaleella kokoomuksen puolesta kysymyksiin tiedotusvälineissä vastasi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen. Tai ei siis vastannut, osallistui keskusteluun mihinkään vastaamatta.

Päätin kysyä suoraan häneltä. Lähetin ainakin neljhä sähköpostia, joissa peräsin vastauksia. En ole saanut ensimmäistäkään. Valitettavasti kansanedustajaa ei voi saattaa edesvastuuseen epäasiallisesta toiminnasta kansalaisia kohtaan.

Lopulta päädyin kyselemään asiasta työministeri Arto Satoselta. Hän kyllä vastasi, mutta ei oikeasti vastannut. Vastauksissaan hän oli ylimielinen, suorastaan halveksiva. 

Sain vinkin lukea lain perustelut. No kävin lukemassa. Ei sieltä vastausta löydy. Sehän on selvää. Laki on yleisellä tasolla, mutta mitään takuita uusien työpaikkojen syntymisestä perusteluista ei löydy.

Työministeri Satonen toimi epäasiallisesti väistäessään vastaamisen kysymykseeni. Kyllä hänellä pitää olla jotain konkreettista tarjolla, jos väittää syy-seuraus-suhteen olevan olemassa.

Lähetin vielä yhden kyselyn. Jos en saa asiallista vastausta, kantelen hänestä oikeuskanslerille. Toisin kuin kansanedustajat ministerit toimivat virkavastuulla, ja heidän on noudatettava viranhaltijoilta edellytettyjä asiallisia toimintatapoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti