keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Automaattisestiko turvallisuusuhka

Olen seurannut järkyttyneenä viimeaikaista keskustelua turvallisuusuhasta, jonka perusteella saa kummallisen käsityksen. Venäläiset, joilla on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus, olisivat automaattisesti turvallisuusuhka.
 
Etenkin perussuomalaisten, mutta myös kokoomuslaisten, mielestä näiltä ihmisiltä pitäisi riistää maamme kansalaisuus. Ilman mitään todisteita turvallisuusuhasta tai muusta rikollisuudesta.
 
Joidenkin lehtitietojen mukaan vaikuttaa, että myös keskustalaiset ovat lähdössä samaan rintamaan. Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt myötäilevät. RKP vaikenee kuin muuri tai on hiljaa kuin k_si sukassa.
 
Ihmettelen, miten näiden Suomen kansalaisten ihmisarvoa loukataan. Maamme pitäisi olla oikeusvaltio, jossa rikolliseksi todetaan vasta oikeuskäsittelyn jälkeen, jos todetaan.
 
Tunnen useita venäläisiä, jotka ovat kaksoiskansalaisia. Monet heistä ovat asuneet Suomessa jopa kymmeniä vuosia. Ilman mitään rikkeitä. Nytkö heidän pitäisi jättää uusi kotimaansa?
 
Rohkenen väittää, että kantaväestössämme on enemmän turvallisuuttamme uhkaavia henkilöitä kuin kaksoiskansalaisissa yleensä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti