perjantai 26. tammikuuta 2024

Maan oikeus puolustaa itseään

Kun Hamas hyökkäsi Israeliin, lännessä toisteltiin, että Israelilla on oikeus puolustaa itseään. Ja näin onkin. Olihan kyse terroristisesta hyökkäyksestä.

Valitettavasti Israelin sotatoimet eivät ole enää mitään oman maan puolustamista. Israel tappaa silmittömästi siviilejä, lapsia, hyökkää sairaaloihin. Nyt Israelkin syyllistyy terroristisiin tekoihin.

Pääministeri Benjamin Netajahu toisti sanansa viimeksi tänään maan oikeudesta puolustaa itseään. Hän ei hyväksy kansaivälisen tuomioistuimen päätöstä, että Israelin on suojeltava Gazan siviilejä ja sallittava humanitaarinen apu Gazan kaistalle.

Suomessa etenkin Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on tukenut Israelin toimia. Hän perustelee tukeaan Israelin oikeudella puolustaa itseään.

Ulkoministeri Elina Valtonen sentään lopulta toi esiin kannan, että Israelin on lopetettava siviilien tuhoaminen. Tämä tapahtui EU-kokouksessa.

Tilanne on kestämätön. Israel on miehittänyt pitkään /vuosikymmeniä) palestiinalaisten maata.Se, että juutalaiset joutuivat kohtaamaan julman vainon Natsi-Saksan taholta, ei oikeuta Israelia toimimaan lähes samalla tavalla palestiinalaisia kohtaan.

Kansaivälisten yhteisöjen pitää ryhtyä kaikkiin toimiin, jotta sekä Hamasin että Israelin toimet tuomitaan ja niiltä edellytetään, että ne lopettavat sotatoimet välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti