perjantai 4. elokuuta 2023

Muovin keräys - vihdoinkin meillä

Luin eilen maakuntalehdestä. että meidän kylälle (lue entisen itsenäisen kunnan päätaajamaan, nykyisin Joensuun kaupungin yhden pitäjän toiseen päätaajamaan) on saatu muovinkeräysastia. Vihdoinkin. Ei siitä mennyt kuin viitisen vuotta, kun kirjoitin yleisönosastolle, että kaikkiin Joensuun liitoskuntiin pitää saada muovinkeräys.

Hieman oli hakusessa tämä kylälle tuotu astia. Etsin samanlaista puristimella varustettua, jonka olen nähnyt kantakaupungissa. Väitin jopa, että keräysastiaa ei ole tuotu meille. Löytyihän se lopulta.

Tämä muutos antaa minulle mahdollisuuden keskittyä muihin asioihin, kun asioin kantakaupungissa. Voin hoitaa kaupassaasioinnin samalla, kun kyläilen tai käyn hammashoitajalla tai huollattamassa autoani tai kampaajalla tai... - ilman, että väsyn viimeisen päälle kaiken maaiman asioiden hoitamisesta. :)

Hienoa uudistuksessa on se, että uusia muovinkeräyspisteitä on tullut maakuntaan paljon: Joensuun seudulle, Ylä-Karjalaan, Keski-Karjalaan, Ilomantsiin. Joensuun liitoskunnissa jokaisessa on nyt kaksi muovin keräyspistettä, joten ehkä kaupunki saavuttaa hiilineutraaliuden tavoiteajassa, vaikka kunnia ei kaupungille kuulukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti