tiistai 8. elokuuta 2023

Kantelin poliisista

Kantelin Helsingin poliisista 24.7.2023. Lähetin kantelun poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaiselle. Eilen maanantaina 7.8.2023 sain viestin, että asia on siirretty Helsingin poliisin käsiteltäväksi. Se hämmästytti. Helsingin poliisi tutkii Helsingin poliisin toimintaa.

Kanteluni koski poliisin päätöstä, että elinkeinoministeri Wille Rydmania koskevaa tutkintaa ei ole syytä jatkaa. Asiana oli salassa pidettävän tiedon julkaiseminen. Syy päätökseen oli, että "poika on jo niin kärsinyt" (päätöksen sisällön tulkinta on omani).

Pidin kantelemista tarpeellisena. Jos Keskusrikospoliisi katsoo aiheelliseksi tehdä tutkintapyyntö salassa pidettävän tiedon julkaisemisesta, niin se ei tee sitä turhan vuoksi. Oletan. Näin maallikon mielestä pyyntö ei ollut aiheeton. Tietohan löytyy Rydmanin jukaistusta kirjasta.

Ennätin jo ajatella olevani aivan hölmö (mikä ei yllättäisi). Kuitenkin luin tänään, että syyttäjä arvoi Wille Rydmania koskevan tutkinnan uudelleen. Muun muassa rikosoikeuden apulaisprofessori Tatu Hyttisen mielestä perustelut epäilyn hautautumisessa ontuivat.

Ehkä en ollutkaan hakoteillä. Kannattaisiko minun vielä opiskella juristiksi? 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti