keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Raja kiinni

Suomen hallitus pisti itärajan kiinni. Idästä on tulossa meille turvallisuusuhka, joka pakottaa näin järeisiin toimiin.

Hallitus tuntuu olevan valmis jopa oikeusloukkauksiin ja lakien "uudelleen arviointiin". Niin rajaa hipoen sen päätökset tässä ja muissakin asioissa menevät. 

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen kun esti ensin koko itärajan sulkemisen, niin persut uhosivat erottavansa hänet. Valtuudet eivät tainneet riittää. Oikeuskansleri Tuomas Pöysti hyväksyi uuden päätöksen, kun se oli rajattu riittävän lyhyeen aikaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz mesosi Puumalaisen päätöksen jälkeen, että se oli virhe. Perustuslakivaliokunta on hänestä ylin laillisuusvalvonnan elin. Hän on vääträssä.

Valtioneuvoston oikeuskansleri on riippumaton, ylin laillisuusvalvoja eduskunnan oikeusasiamiehen rinnalla Oikeuskanslerin tehtäviä hoitavat myös presidentin nimittämä apulaisoikeuskansleri ja presidentin määräämä apulaisoikeuskanslerin sijainen. (Lähde valtioneuvoston nettisivut.)

Uskon asiantuntijoita, että Venäjä "toimittaa" ihmisiä Suomen rajalle. Mietin vain, millainen uhka nämä henkilöt oikeastaan ovat maallemme. Ministerit Orpo ja Rantanen ovat todenneet, että kyse ei ole henkilömäärästä. Kyse on heidän mukaansa turvallisuusuhasta. 

Missään vaiheessa ministerit eivät ole vaivautuneet avaamaan, millainen turvallisuusuhka näistä ihmisistä Suomelle on. Maahan tulleiden joukossa ei ainakaan tiedotusvälineiden mukaan ole kyse Wagnerin sotilaista tai muista "hirviöistä", joista muun muassa Jussis Halla-Aho kirjoitti.

Ministerit eivät ole kertoneet muista kuin epämääräisistä tiedustelutiedoista. En ole missään vaiheessa huomannut, että kansainväliset tahot, jotka näitä tiedustelutietoja jakavat, olisivat asiasta tiedottaneet.

Onko hallituksen tarkoituksena pelotella kansalaisia? Onko kyse persujen märän unelmn toteuttamiseta, kun edes jokin raja saadaan suljettua`? Huolestuttavaa on, että kaikkien puolueiden ministerit eivät saaneet tietoa hallituksen sisältä vaan medista. Mitä tämä kertoo hallituksen työskentelystä?

Jotta ei jäisi epäselväksi, en hyväksy Venäjän toimia. Kysyn vain, ovatko hallituksen toimet silti oikeansuhtaisia, vaikka oikeuskansleri Pöysti on ne hyväksynyt. Mikä on se turvallisuusuhka, josta ministerit puhuvat? Kansalaisilla on oikeus tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti