maanantai 13. marraskuuta 2023

Anoin rahaa

Anoin rahaa joulukuulle. Ihan vähän vain, ja laillisesti. Anomukseni kyllä hyväksyttiin, mutta rahaa ei taida tullakaan, jos uuteen verokorttiin on uskominen.

Tänä(kin) vuonna olen ostanut palveluja, jotka oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Maksamani yhteissumma ylittää maksurajan yli sadalla eurolla. Siksipä päätin hakea vähennystä joulukuun verotukseen. Helpottaa verottajaakin, kun ei tarvitse takaisin maksella.

Yllätykseni oli suuri, kun sain kuntien eläkevakuutusyhtiöltä Kevalta viestin uudesta verokortistani. Veroprosentti oli säilynyt ennallaan.

Vertailin edellistä ja uutta verohallinnon päätöstä. Mitkään tulot ja maksut eivät olleet muuttuneet. Paitsi tämä kotitalousvähennys, jonka pitäisi laskea veroprosenttiani joulukuuksi kuutisen prosenttia.

Onneksi on mahdollisuus ilmaista tyytymättömyyttä päätöksestä. Koska aikaa ei ole liikaa, en tee valitustani kirjallisesti, vaan puhelimitse. Se kun on ohjeen mukaan mahdollista. Näin saan hyödyn joulukuun eläkkeessä, eikä se jää lopulliseen verotukseen palautuksena.

Ihan jännittää, mikä meni pieleen. Päätöksessä näkyy selvästi, että hakemani vähennys on hyväskytty sellaisenaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti