sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Moitteita

Nyt on pakko moittia tiedotusvälineitä. Ihan näitä oman alueen. Kyse on Karjalaisesta ja Yle Joensuussta.

Koen, että sanomalehti on asiapitoinen ja se välittää tietoa tärkeistä asioista. Sen ei pidä olla seuraapiriasioista kertova väline.

Valitettavasti sanomalehti Karjalainen on pikkuhiljaa siirtynyt osittain seurapiirilehden rooliin. En maksa siitä, että lehti kirjoittaa jos jonkinlaisia juttuja kihlajaisista ja häistä. Esimerkiksi.

En tarkoita, että joidenkin maakunnallisesti merkittävien henkilöiden kihloihin tai naimisiin meno pitäisi sivuuttaa vaikenemalla. Kokonaisten sivujen pyhittäminen tällaisille asioille on turhaa.

Pelkkä lyhyt tiedote, että se ja se ovat menneet kiloihin / naimisiin riittää. Antaa seurapiirilehtien makustella sydämen kyllyydestä poliitikkojen ja artistien yhteisen elämän alkamisesta. Ei asiallisten (?) sanomalehtien pdä niistä isoja juttuja kirjoitella.

Tänään sunnuntaina Karjalaisessa oli kokonainen sivu omistettu Hanna Huttusen (pöliitikko) ja Erkki Räsäsen (tangokuningas) naimisiin menolle. Viime vuonna heidän kihlajaisistaan oli myös iso juttu.

Ei kiinnosta. Ei kiinostanut viime vuonnakaan. Otsikko riitti kummastakin jutusta. Menivät kihloihin ja sitten naimisiin. Se siitä.

Yle Joensuu saa moitteita kahden (nais)toimittajan moralisoinnista ja omahyvyydestä. Milla Holm ja Siru Päivinen vaikuttavat olevan parempia ihmisiä kuin muut. Ainakin, jos uskoo heidän puheitaan.

En sano, etteikö ympäristöstä huolehtiminen olisi tärkeää, mutta moralisointi ei sovi. Olen valitettavan usein kuullut näiden kahden naisen kertovan, miten he ovat ohjeistaneet kanssaihmisiään toimimaan oikein milloin hyötyjätteen keräyspisteellä, milloin jossakin muualla. Osaavat itse hoitaa asiat oikein.

Eikä minua kiinnosta, mitä Yle Joensuun toimittajíen perheisssä tapahtuu. Ovatko sähköt poikki, miten miestä on ohjeistettu toimimaan kyseisessä tilanteessa, miten mitkin kasvit kasvavat omalla pihamaalla.

Asiaa, kiitos! Pyyntö niin sanaomalehti Karjalaiseen kuin Yle Joensuuhunkin. Höpö-höpö-jutut eivät kiinnosta. Jos alkavat kiinnostaa, ostan lehtiä, joissa höpö-höpöä on riittämiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti