sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Onneksi on

Onneksi on! Lämmintä, välillä hellettä, talossa etu- ja takapuoli (suunta suunnilleen pohjoiseen ja etelään), puutarhatuolit ja pöydät. Ja myös kaihtimet ja tornituuletin talossa sisällä.

Nautin lämpimästä. Helle jää lämpimästä kauas taakse suosikeissani. Ainakin, jos se kestää pitkään. Nämä viimeisimmät hellepäivät ovat hellineet minua, olen suorastaan nauttinut. Ei ole liian kuuma, kun ei oleskele suorassa auringonpaisteessa.

Eilen lauantaina ja tänään heräsin mukavan ajoissa. Istuin takapihan terassilla jo kahdeksan aikaan aamupalalla ja päivän lehteä lukemassa. Aurinko oli kipuamassa kohti lakipistettään, mutta saatoin istua varjon viileässä lämpimässä. Tiesin, että kymmenen jälkeen se iskee. Kuumuus.

Koiranikin nautti aamun hetkistä. Se juoksenteli ja tutki pihaa suurella innolla. Pieviläsen kiinteistöhuollon miehet (tai naiset - en tiedä) kävivät torstaina päivällä siistimässä takapihaani. Poistivat turhat koivujen taimet, jotta terassini ei joutuisi niiden piirittämäksi eikä naapurin tontti jäisi pimentoon, kun heidän tonttiin rajaavan aidan vieressä alkoi olla jo mahtavia koivujen ja tuomien alkuja. Koirani tutkiskeli Paulin työntekijöiden jälkiä, niistä tulevia hajuja.

Kun aurinko kipusi lisää ylös, kävin laskemassa rullakaihtimiet alas etelän puolelta. Kytkin liesituulettimen melkein suurimmalle nopeudelle. Ja panin päälle tornituulettimen. Se on aarre. Se ei viilennä, mutta edestakaista liikettä heijatessaan se pistää ilman liikkeelle, mikä tuntuu mukavalle. Koirakin hakeutuu ilmavirtaan, jotta on parempi olla.

Jos päivällä tekee mieli istuskella ulkona, mutta ei auringossa, niin suuntaan talon pohjoispuolella olevalla kuistille. Kun on riittävän lämmintä, varjossakin on hyvä olla. Ja jos illalla haluan olla varjossa, istuskelen pohjoispuolella olevalla terassilla. Jos illalla kaipaan aurinkoa, kuten usein työpäivän jälkeen, suuntaan pohjoispuolen kuistille. Aurinkoa riittää lähes iltakahdeksaan asti ennen kuin se piiloutuu puiden taakse. Lämmin jää silti.

Onneksi on. Ja onneksi olo on hyvä. Vanhan luita ei kolota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti