sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Hallitus haavoittaa ja hajoittaa

Suomessa on nyt äärimmäisen julma hallitus. Se haavoittaa kaikkein heikoimassa asemassa olevia. Se hajoittaa kansalaisia, horjuttaa yhteiskuntarauhaa.

Maan taloutta on hyvä tasapainoittaa. Orpon ja Purran hallitus vain toteuttaa sitä kaatamalla kaiken vastuun heikoiten toimeen tuleviean harteille. Vastuuta eivät kanna ne, jotka olisivat siihen parhaiten kykeneviä.
 
Sosiaaliministeri Sanni Gran-Laasonen selitti työttömien ja opiskelijoiden etujen leikkauksia, että heillä on mahdollisuus työllistyä. Milloin, stiä ei tiedä..Ja miten elää työtä etsiessä? Kaikkien pitää saada syödä, maksaa asuntonsa ja muut laskut myös silloin, kun ainoana tulonlähteenä ovat tuet. Tukien leikkaaminen lisää köyhyyttä.
 
Gran-Laasonen ei oikein pystynyt perustelemaan tukien leikkauksia. Näkyi, miten hän haparoi vastauksessaan. Lopulta hän muisti hallituksen mantran: tavoitteena on 100 000 uutta työllistä.
 
Olen kysynyt useammalta Arkadianmäen päättäjältä, miten tukien leikkaukset edistävät työllisyyttä. Vastauksia en ole saanut. En tietenkään, koska ne eivät ole keskenään mitenkään seuraussuhteessa.
 
Pääministeri Orpo on usean kerran todennut olevansa valmis neuvottelemaan työmarkkinajärjestöjen kanssa. Samaan hengenvetoon hän on kuitenkin sanonut, että hallituksen linjaukset toteutetaan, niistä ei luovuta. Tällaisella asenteella Orpo ei oikeasti halua yhteistyötä ainakaan ammattiliittojen kanssa. Hän hajoittaa yhteiskuntaa. Hän horjuttaa mitä kärjekkäimmin yhteiskuntarauhaa.
 
Hallituksen yhtenä ongelmana on, että siellä ei ymmärretä tavallisten ihmisten elämää. Ei ymmärretä, miten tiukilla ihmiset ovat. Ei käsitetä, mitä kansalaistet tarvitsevat voidakseen elää edes jollain lailla normaalia elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti