maanantai 24. lokakuuta 2022

Ihmeellinen teknologia

Jouduinpa toteamaan, että teknologia on ihmeellistä. Kannettava tietokoneeni lopetti toimimisen, mutta omasta syystäni. Elämäni ensimmäisen kerran join jotain (Cocakolaa) koneen äärellä. Pieni virhehipaisu riitti. Näppäimistölle roiskahti hieman kokista. Se riitti.

Pelkäsin jo, että joudun uusimaan koko koneen. Sukulaiseni Jarin kanssa keskusteltuani totesin, että jotain on tehtävissä. Ei tarvitse uusia koko konetta.

Vein läppärini tänään Elektroshemeikkaan. Vaihtoehdoista selvin ja edullisin oli "lopettaa" vanhan näppäimistön toiminta ja ostaa erillinen langaton näppäimistö ja hiiri.

Samalla minulle ehdotettiin, että koneeni nopeutta lisättäisiin vaihtamalla uusi ssd-levy. En minä siitä paljon tajunnut, mikä se sellainen levy on, mutta hyväksyin tarjouksen. Levyn vaihtamisen myötä koneen nopeus nousi huimasti. Samalla kaikki vanhat tiedostoni siirrettiin tälle uudelle levylle.

Oppini oli, että älä juo koskaan mitään tietokoneesi äärellä. Toinen oppini (jälleen kerran) oli, että aina ei tarvitsekaan ostaa uutta, kun vanhaa voi vähän huoltaa.

Kaikki tämä alle 200 euroa. Kaukana uuden koneen hinnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti