keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Oletko kulkutautimyönteinen?

Oletko kulkutautimyönteinen? Jos olet, Partsulla on hyviä ohjeita.

Kulkutauti voi olla mikä tahansa massoissa leviävä tauti, joita on ollut kautta aikojen. Myös nykyään niin "muodissa" oleva Covid-19-viruksen aiheuttama tauti. 

Miten voit osoittaa, että olet kulkutautimyönteinen? Voi hyvät hyssykät! Keinoja on monia.

Älä välitä Suomen hallituksen määräyksistä tai ohjeista. Halveksi terveysviranomaisten antamia ohjeita. Ne rajoittavat sinun itsemääräämisoikeuttasi ja jopa liikkumisvapauttasi. Ajattele, että MINÄ päätän, eivät muut!

Voit hillua missä vain ja miten vain. Voit vierailla kenen tahansa luona tai kutsua kenet tahansa luoksesi. Eri asia on, päästävätkö he sinut luokseen tai tulevatko he luoksesi. Biletä sydämesi kyllyydestä.

Pärski nuhaasi missä vain ja miten vain. Nenäliinat, hihan ja muut suojaavat elementit voi unohtaa kokonaan. Et voi mitään, jos aivastuttaa! Aivastus vain tulee.

Voit myös unohtaa käsihygienian, mieluiten hygienian kokonaan. Älä missään tapauksessa käytä kasvomaskeja, koska ne suojaavat ilmeisesti vain muita, eivät sinua. Mitä niistä muista?!

Matkustele eri puolilla maailmaa, ihan vain huviksesi. Kotimaassa suuntaa tiesi sinne, missä on Covid-19:n kiihtymis- tai leviämisvaihe. Ei se sinua koske. Sinähän olet vain vierailulla. Ei tartu ei.

Äläkä missään tapauksessa ota rokotteita. Saattaisithan estää taudin leviämisen.

Sanan kulkutautimyönteinen kuulin tänään MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, kun emeritusprofessori Heikki Peltola nosti sen esiin rokotekriittisyyden synonyymina. Hän oli törmännyt sanaan edellisenä päivänä Ylen Ykkösaamun twiitissä.

Vain "kulkutautimyönteinen", joka muuten on loistava oivallus rokotekriittisyyden synonyymiksi, on lainausta. Muutoin ajatukseni ovat omiani.

Toivottavasti, hyvä lukijani, et ole kulkutautimyönteinen. Jos olet, saat silti lukea blogiani jatkossakin. 

Toivon meidän kaikkien toimivan vastuullisesti - ei kulkutautimyönteisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti