maanantai 2. joulukuuta 2019

Kun veri virtasi

Jouduin kokemaan aivan henkilökohtaisesti, kun veri virtasi. Onneksi kyse ei ollut sodasta, terrorismista, murhista, tapoista.

Tuossa sunnuntai-iltana päätin hemmotella itseäni. Lämpimän suihkun jälkeen ryhdyin hoitamaan jalkateriäni, jotka kipeytyvät välillä helposti. Hieroin ja samalla levitin hoitavaa voidetta. Jalkani tykkäsivät enemmän kuin paljon. Tuli niin ihanna lämmin tunne!

Sitten huomioni kiinnittyi varpaiden kynsiin. Jo oli aika lyhentää niitä. Kaikki meni ihan hyvin. Vasta hoidossa oleva viimeinen varpaani, vasemman jalan pikkuvarvas, onnistui sotkemaan kaiken.

Kynsisakset lipsahtivat. Varpaan vika!

Kynnen lisäksi varpaasta napsahti pieni pala. Pienuudestaan huolimatta se vuoti verta. Veri virtasi iloisesti lattialle solisten.

Kaikista tyrehdyttämisyrityksistäni huolimatta verenvuoto ei lakannut. Utelias Santtu-koirani tunkeutui lähelleni ja alkoi ensin nuolla lattialle valunutta verta. Kun se huomasi, että emäntä tarvitsee apua, se alkoi nuolla vuotavaa varvastani.

Lopulta yhteistuumin saimme veren virtaamisen tyrehdytettyä. Santtu nuoli, minä kuivasin, pistin varpaan päähän tuppoja, käytin kaikki talossani olleet laastarit. Oli hyvä käydä nukkumaan.

Maanantaina aamulla työkaverin lähetti viestin, että tarvitsisi kyydin töihin. Asuu siis työmatkani varrella. Ei pyytänyt tekemään kilometrien lenkkiä, kymmenistä kilometreistä puhumattakaan. Lupasin ja kerroin, milloin olin suunnilleen lähdössä.

Aamusuihku toi suunnitelmiin muutoksen. Varvas aukeni, ja veri virtasi. Oli aikamoinen työ saada veri aisoihin.

Kun lopulta olin autossa ja lähetin viestin työkaverilleni, että nyt strarttasin, hän vastasi, että piti lähteä jo töihin. Hänellä oli asiakastapaaminen heti kahdeksalta. Minun kyydissäni hän ei olisi ennättänyt ajoissa. Onneksi hänellä on aviomies, joka hoiti homman kotiin.

Mitä opimme tästä? Emme ehkä mitään. Paitsi, että aviomies on tarpeen, ainakin joskus. Ja varmaan useamminkin. Vanhapiika ei näistä asioista ymmärrä.

Vanhallepiialle opetus oli, että kun leikkaa varpaiden kynsiä, niin itse varpaat kannattaa jättää leikkaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti