maanantai 18. joulukuuta 2023

Ministerit mokasivat

Ulkoministeri Elina Valtonen ja puolustusministeri Antti Häkkänen matkustivat Yhdysvaltoihin. Valtosen matka oli sovittu jo aiemmin. Koska samalla piti allekirjoittaa Suomen ja Yhdysvaltain välinen sopimus NATO:on liittyen, Valtonen omien sanojensa mukaan "kutsui" Häkkäsen mukaan.

Häkkäsen matka on kyseenalainen. USA:n puolelta sopimuksen allekirjoitti ulkoministerit Blinken. Näin ollen kansaivälisen protokollan mukaan Valtosen olisi pitänyt allekirjoittaa sopimus Suomen puolesta. Yhdenvertaiset edustajat allekirjoittavat tällaiset sopimukset: ulkoministeri - ulkoministeri (tai puolustusministeri - puolustusministeri).

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun nykyiset ministerimme osoittavat olevansa ymmärtämättömiä säännöistä ja laeista, myös kirjoittamattomista säännöistä. Olisi luullut, että pääministeri Orpo olisi "ylimpänä viisaana" puuttunut asiaan. 

Ei tietenkään, ei joko ymmärtänyt tai kannattaa Häkkästä seuraavaksi kokoomuksen puheenjohtajaksi. Tietenkin vasta sitten, kun hän itse luopuu tai joutuu luopumaan puheenjohtajuudesta. Valtonen ja Häkkänen ovat aloittaneen kilpailun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti