perjantai 28. heinäkuuta 2023

Olen järkyttynyt

Olen järkyttynyt. Syynä tähän on nykyisen hallituksemme rasistinen vire. Persut ovat päästelleet ja päästelevät puheissaan ja kirjoituksissaan mitä loukkaavimpia ilmaisuja muun muassa muslimeista. Viimeisimpänä tulivat julki elinkeinoministeri Wille Rydmanin todella härskit kirjoitukset.

Valtionvarainministeri ja persujen puheenjohtaja Riikka Purra väittää, ettei hänen (!) puolueensa ole rasistinen. Hän ei tunne joukkojaan. Minäkin tunnen ja tiedän useita persujen jäsenkirjaa kantavaa, jotka viljelevät äärimmäisen rasistisia mielipiteitä.

Rasismi ei kuitenkaan ole mielipide. Se on ihmisarvoa loukkaavaa. Sen suhteen on oltava nollatoleranssi, jota hallituksessa ei tunnu löytyvän. Kokoomuslainen pääministeri Petteri Orpo jaksaa vain "ymmärtää" näitä rasistisia heittoja jakelevia ministereitä. Pitää sitoutua hallitusohjelmaan, se riittää hänelle. Nyt olisi Petterin aika ryhtyä toimeen eikä enää hymistellä, että kaikki on hyvin.

RKP toivoo ja toivoo, että nämä rasistisia ajatukisia levittävät edes pyytäisivät anteeksi. Anna-Maja Hendriksson toistelee, että me keskustelemme. 

Kristillisdemokraattien Sari Essayah haluaa anteeksiantopuhetta. Mihin sitä tarvitaan? Eihän kukaan ole oikeasti edes pyytänyt anteeksi.

Vaikuttaa siltä, että kokoomus, RKP ja KD ovat valmiita luopumaan arvoistaan, jotta hallituksen taival jatkuisi. Tosin en ole varma, mitkä niiden arvot oikein ovat. Persujen arvot toteutuvat koko ajan: ihmisiä ja ihmisoikeuksia saa loukata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti