lauantai 11. tammikuuta 2020

Kummallinen reaktio

Jarno Hartikainen kirjoittaa Helsingin Sanomissa 11.1.2020, että Suomen Akatemia myönsi toukokuussa 2017 rahoituksen Helsingin yliopiston dosentille Oula Silvennoiselle holokaustia eli juutalaisten kansanmurhaa koskevalle tutkimukselle. Tarkoituksena on selvittää, miten toisen maailmasodan aikaiset tapahtumat Suomessa ja suomalais-saksalaisten joukkojen miehittämillä alueilla Neuvostoliiton luoteisosissa ja Pohjois-Norjassa kytkeytyvät natsi-Saksan toimeen panemaan holokaustiin.

Jotkut perussuomalaiset (tekisi mieli kirjoittaa persut, mutta olen nyt asiallinen ja kohtelias) eivät ole suhtauneet Silvennoisen saamaan rahoitukseen laisinkaan suopeasti. Kansanedustaja Sheikki Laakson mielestä kyse on sairaasta rahantuhlauksesta lässytykseen ja perussuomalaisten haukkumiseen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jani Mäkelä kuvaa, että kyse on kuunatsitutkimuksesta, ja rahoitus on täydellistä pelleilyä. Mäkelä väittää, että Oula Silvennoinen ei ole tutkija.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio puolestaan kirjoittaa Twitterissä, että yliopistoihin on pesiytynyt agitaattoreita, jotka hyödyntävät järjestelmää omiin poliittisiin tarkoitusperiinsä. Tavion mielestä nämä henkilöt yrittävät naamioida propagandansa tieteeksi  ja pyrkivät yleisiksi auktoriteeteiksi. Hän väittää näiden "agitaattoreiden" olevan valetutkijoita.

Huh, huh. Kylläpä nämä persut, anteeksi perussuomalaiset, ovat täysin tietämättömiä tieteestä ja tieteelliselle tutkimukselle myönnettävien rahoitusten perusteista. Kummallinen reaktio näillä kolmella herralla, herrasmiehiksi en heitä voi kutsua.

Huvittavaa tässä on se, että herroilta meni lähes kolme vuotta ennen kuin he tajusivat kyseisen rahoituksen myönnetyn.

Vaikuttaa siltä, että Laaksolla, Mäkelällä ja Taviolla ei ole harmainta aavistustakaan, mikä Suomen Akatemia on. Ei ole tajua, millä perusteilla se rahoitusta myöntää. Tieteellinen laatu ja innovatiivisuus sekä hakijan pätevyys ovat kriteerejä - terrorismitutkija Leena Malkin mukaan.

Niin kauan kuin Perussuomalaiset ovat Suomessa toimineet, on noussut esiin heidän - ei kaikkien, mutta suuren osan - tietämättömyytensä tieteestä ja sen merkityksestä. Riittää, kun räiskitään ja mäiskitään mielipiteitä ilman todellisuuspohjaa!

Luettuani tuon Hesarin mielenkiintoisen artikkelin jäin miettimään, mitä nämä perussuomalaiset oikein pelkäävät. He ovat sen verran nuoria, että eivät ole voineet osallistua holokaustin raakuuksiin. Onko heidän suvuissan haamuja? Ovatko he itse sitä mieltä, että juutalaisten kansamurha oli oikeutettu? Onko heillä ja heidän kaltaisillaan vastaavia suunnitelmia? Onhan Oula Silvennoinen kirjoittanut sosiaalisessa mediassa perussuomalaisten yhteyksistä äärioikeistoon. Taitaa poikia pelottaa, mitä vielä paljastetaan - ei siis paljastu, vaan paljastetaan!

Kyllä on pojilla vielä paljon opittavaa, ja matkaa ihmiseksi, jota voi arvostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti