sunnuntai 25. elokuuta 2019

Iso mutrusuu

Iso mutrusuu, hän on tietenkin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, jatkossa Trumppi tai mutrusuu. Yksi jos toinenkin maa tuottaa hänelle harmia. Eivät kehvelit ymmärrä ulkomailla, miten hienoja ideoita mutrusuulla onkaan! Viimeisimmäksi Tanska ei lähtenyt hieromaan kauppoja Grönlannin myynnistä Yhdysvalloille. Eivätkä grönlantilaiset itsekään olleet ihastuneita ajatuksesta.

Ensin Trumppi, iso mutrusuu, kiitteli Tanskan pääministeriä, kun tämä säästi rahaa ja vaivaa. Sitten Trumppi kiukutteli kuin keskenkasvuinen poikanen. En tule kylään, en todellakaan.

Kuka mahtoi pettyä? Tuskin kukaan! Aikuinen kakara saa pysyä poissa!

Olen useamman kerran miettinyt, mikä on mennyt pieleen ison mutrusuun kasvatuksessa tai kasvussa ja kehityksessä. Onko miehellä niin iso ego, että hän luulee voivansa saada kaiken haluamansa? Vai tunteeko hän niin suurta alemmuudentunnetta, että pitää yrittää isotella kaikin mahdollisin tavoin?

Vai onko Trumppi vain yksinkertaisesti...?

Jo alusta alkaen, kun tutustuin tähän Trumppiin tiedotusvälineiden kautta, tunsin suurta vastenmielisyyttä häntä kohtaan. Ainakin sovinisti, uskaltaisin väittää. Onko narsisti? Sen lääkärit arvioikoot. Vastenmielinen, joka tapauksessa.

Kuuntelin viikolla Yle radio ykköseltä jotain haastattelua. Valitettavasti tulin mukaan kesken ohjelman, joten en saanut tietää, ketä haastateltiin. Haastateltava kertoi asian, joka ehkä muille on ennestään tuttu. Minulta se oli jäänyt huomaamatta.

Trumppi on kuulemma sanonut, että eteenpäin pääsee kourimalla naisten jalkoväliä. Jos näin on, en kunnioita yhtään herra Trumppia. Enkä kyllä näitä naisiakaan. Haastatellun mukaan pornotähtiä ja playboy-tähtiä. Siis "tähtiä"? Pitää miehessä olla muuta kuin kourimiskykyä.

Tunnen syvää surua ja sääliä yhdysvaltalaisten puolesta. Että ovatkin valinneet tällaisen (..) presidentikseen. Ehkä sitä saa, mitä tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti