perjantai 7. kesäkuuta 2024

Mitä Siun sote meinaa?

Aluehallintovirasto (AVI) on määrännyt, että Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen eli Siun soten on valmisteltava palveluverkko uudestaan. Aluehallitus on päättänyt esittää valtuustolle luottamushenkilöistä koostuvan valmisteluryhmän perustamisesta.

 
Ymmärtääkseni AVI tarkoitti koko palveluverkon uudelleen valmistelua, ei vain terveyskeskusten. Tästä huolimatta Siun sote jatkaa palveluverkon muuttamista. Ylä-Karjalan hammashuoltoon on tehty muutoksia. Kontiolahden ja Joensuun ns. liitoskuntien neuvolapalvelut on päätetty keskittää kantakaupunkiin. Ajanvaraus- ja neuvontapuhelin on käytössä kaksi kertaa viikossa tunnin ajan!
 
Mitä Siun sote meinaa? Aikooko se ohittaa AVI:n määräyksen osittain ja jatkaa muutostyötä ilman uutta valmistelua? Onko kaikki päätöksenteko siirretty johtaville viranhaltijoille? Kyselin asiasta aluehallituksen puheenjohtajalta Juha Mustoselta, mutta hän ei ole vaivautunut vastaamaan.
 
Uudistustyöt tulee keskeyttää ja vanhat purkaa siihen saakka kunnes valmisteluryhmä on saanut työnsä Viranhaltijat eivät saa puuttua valmisteluun eivätkä he saa ohjata valmisteluryhmän työtä, eivät virallisesti eivätkä epävirallisesti. Ryhmälle tulee antaa työskentelyrauha. Vain ryhmän tarvitsemat faktatiedot tulee viranhaltijoiden toimittaa, ei muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti