torstai 21. maaliskuuta 2024

Monenlaisia päiviä

Päiviä on monenlaisia. 8.3. on kansainvälinen naistenpäivä ja 19.3. oli Minna Canthin eli tasa-arvon päivä. 19.3. vietetään myös kansainvälistä sosiaalityön päivää. Huomion arvoista on, että päivän idea on Suomesta. Eilen 20.3. vietettiin kansainvälistä onnellisuuden päivää.
 
Tänään 21.3. on rasiasmin vastainen päivä, ja koko viikko on rasismin ja syrjinnän vastainen. Toivottavasti maamme hallitus tekee muutakin kuin kertoo rasismia kohdanneille, miten asioiden paitisi olla. Romano Mission edustajan mukaan heitä ei kuultu (lähde Yle Radio 1, Ykkösaamu).
Vietetään tänään myös kansainvälistä vanhan musiikin päivää (lähde Yle Radio 1).
 
Helsingin Sanomien verkkosivuilla törmäsin kansainväliseen Hot dog -päivään, jota juhlistetaan huomenna 22.3. Herkun "keksi" Teodor "Teutori" Leppänen Nokialla. Kuuman koiran syntymävuosi on 1954. Syntymästä on useita tarinoita. Teutori alkoi myydä grillillään halkaistuja sokerimunkkeja, joiden sisällä on kiekuralenkkiä. Täytteeseen kuuluvat myös sinappi, ketsuppi, kurkkusalaatti ja raaka silputtu sipuli. Tällaisenaan en ole maistanut, sillä sokerihillomunkin sijaan "kuorena" on ollut soikea sämpylä.
 
Tässä nämä tärkeimmät. 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti