tiistai 6. helmikuuta 2024

"Pitää kysyä vaimolta"

Olen seurannut melko aktiivisesti käynnissä olevaa presidentinvaalia. Etenkin tällä toisella kierroksella olen kuunnellut ja lukenut luotettavia tiedotusvälineitä kuten Yleä ja Hesaria sekä maakuntalehteämme. Onhan Karjalaisessa juuri vaaleihin liittyvää aineistao STT:n toimittamana. Kriittinen pitää silti olla.

Alexander Stubb on useassa haastattelussa vastannut toimittajan esittämiin kysymyksiin: "Pitää kysyä vaimolta". Tai "Pitäisi kysyä vaimolta".

Näen jo kauhukuvia, jos Stubbista tulee Suomen seuraava presidentti. On meneillään esimerkiksi NATO:n huippukokous. Häneltä kysytään Suomen kantaa asiaan. Ja hän vastaa: "Pitää kysyä vaimolta".

Kun tähän vielä lisää kaikki ne tyhmyydet, joita hän on tehnyt tai päästänyt suustaan, niin ei ole maamme kovin vakaa jatkossa. Sori siitä -ilmaisut eivät anna luotettavaa kuvaa presidentistä. Kakarasta ei ole maan turvallisuus- ja ulkopoliittiseksi johtajaksi.

Viimeisimpänä Stubb väittti olevansa ensimmäinen suomenruotsalainen presidenttiehdokas. Ja sitten lähetti anteeksipyynnön Elisabeth Rehnille tekstiviestillä. Rehn suhtautui asiaan asiallisesti. Näkeekö Stubb maailmaa oman napansa (ja vaimon navan) ulkopuolella laisinkaan?

Jos meille tulee tuollainen tuulella kävyvä presidentti, joka tekee mitä sattuu ja sanoo mitä sattuu, niin pelottaa.

Olen iloinen, että annoin ääneni Pekka Haavistolle. Hänellä on osaaminen halussa. Vaikka hänellä onkin 20 vuotta nuorempi puoliso (viittaus ällöttävään Teemu Selänteeseen) ja puoliso sattuu olemaan samaa sukupuolta Haaviston kanssa.

Niillä asioilla ei ole mitään merkitystä presidentin tehtävien hoitoon. Eivätkä ne ole arvojeni vastaisia asioita. Ja onhan kyse ihmisarvosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti