maanantai 19. helmikuuta 2024

Ohjelma juuri minulle

Eilen sunnuntaina Maikkarilla alkoi uusi visailusarja Sanansaattajat. Siinä etsitään sanojen alkuperää. Tuttuja kasvojakin siitä löytyy. Juontajana Jenni Pääskysaari sekä vakipanelisteina kirjailijat Tuomas Kyrö ja Miika Nousiainen (sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä).

Kolmas panelisti vaihtuu. Ensimmäisessä jaksossa mukana on näyttelijä Martti Suosalo. Vastauksia/arvauksia tuomaroi kielitieteilijä Janne Saarikivi, joka tunnetaan muun muassa Ylen Jälkiviisaat-ohjelmasta.

Tämä ohjelma on kuin minulle tehty. Sanat, kielet ja visailu, huumori yhteen ohjelmaan yhdistettyinä. Ja erittäin hyvät sanasepot. Voiko parempaa olla? Paitsi ehkä erittäin hyvä poliittinen satiiri.

Maikkarin lisäksi ohjelma on katsottavissa Katsomossa. Katsomo+-palvelu tarjoaa sen ilman mainoksia ja yhden jakson ennen muita.

Vakuutan, kyse ei ole tylsästä kielitieteellisestä ohjelmasta. Osallistujilta ei odoteta vahvaa sanojen alkuperän tietämystä. Herjaa saa heittää. Saarikivi on sitä varten, että tietää.. Totean vain, että nerokkaat arvaukset hytkyttävät. Ja ainakin minusta on riemastuttavaa tietää sanojen alkuperä.

Toivotan nauruhermoja kutkuttavia hetkiä Sanansaattajien parissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti