sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Oliko se siinä?

Perjantaina 12.7.2024 Suomen eduskunta teki hirvittävän erehdyksen.Se hyväksyi niin sanotun käännytyslain. Perusteluksi esitettiin maamme turvallisuuden takaaminen. Laki hyväksyttiin, vaikka oikeusoppineet totesivat sen olevan ristiriidassa perustuslain, EU-lain ja Suomen allekirjoittamien kansainvälisten sopimusten kanssa. Myös perustulakivaliokunta myönsi tämän.

Tämä laki ei takaa turvallisuuttamme. Jos Venäjä haluaa, se jatkaa hybridihyökkäyksiä, ei vain rajalla vaan kaikin tavoin. Perussuomalaiset saivat läpi tahtonsa: maahanmuuttoa rajoitetaan kaikin tavoin. 

Oliko se tässä? Suomen tie oikeusvaltiona? Toivottavasti ei. Oikeusvaltio puolustaa kaikin tavoin ihmisoikeuksia, noudattaa lakeja ja kansaivälisiä sopimuksia. Tämän lain myötä maamme ajautuu syrjäteille, mutta toivottavasti ei lopullisesti. Emmehän halua vertautua Unkariin ja Puolaan. Emmehän halua viitata kintaalla itse hyväksymillemme sopimuksille kuten Venäjä tekee.

Järkyttävintä on SDP:n suhtautuminen. Se mukamas puolustaa ihmisoikeuksia ja sananvapautta, mutta samalla estää avoimen keskustelun oman puolueensa kansanedustajilta. SDP:n kohdalla kyse on seuraavasta hallituksesta. Oikeistodemari Antti Lindtman haluaa keinolla millä tahansa päästä seuraavaan hallitukseen, mieluiten pääministeriksi. Hän myi sielunsa kokoomukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti