torstai 25. heinäkuuta 2024

Jäbän jorinat - Mikä tämä on?

Nahkamutsi on ollut tohkeissaan. Meille on tuotu etupihan kuistille laatikoita, joissa kaikissa on jotain minulle.

Erilaiset pureskeluun sopivat kuten vaaleat vuodannahkapuruluut ja dentastiksit ymmärrän. Mutta mikä tämä valkea-keltaraidallinen otus oikein on?

Sain olla avaamassa tätä laatikkoa. Nahkamutsi höpötteli jotain innoissan. Sitten se esitteli minulle tämän "maton". Piti sitä jalkojensa päällä ja hoki, miten hyvältä tuntuu.

Sitten se levitti sen keskelle tupakeittiön lattiaa. Ojensi kätensä ja lausui: "Ole hyvä, tämä on sinun".

Ihmettelen, mitä minä tällä teen. Olen kiertänyt sen kaukaa. Nahkamutsi kyllä on selittänyt, että kun nukut sen päällä, ei ole kuuma. Jokin viilennysalusta tai -matto se on.

Jäin miettimään, kenellehän moinen "laite" on hankittu. Saattaapi olla, että se onkin ensi yönä nahkamutsin ilona. Jospa sittenkin harkitsen sen ottamista omaan käyttööni.



sunnuntai 14. heinäkuuta 2024

Oliko se siinä?

Perjantaina 12.7.2024 Suomen eduskunta teki hirvittävän erehdyksen.Se hyväksyi niin sanotun käännytyslain. Perusteluksi esitettiin maamme turvallisuuden takaaminen. Laki hyväksyttiin, vaikka oikeusoppineet totesivat sen olevan ristiriidassa perustuslain, EU-lain ja Suomen allekirjoittamien kansainvälisten sopimusten kanssa. Myös perustulakivaliokunta myönsi tämän.

Tämä laki ei takaa turvallisuuttamme. Jos Venäjä haluaa, se jatkaa hybridihyökkäyksiä, ei vain rajalla vaan kaikin tavoin. Perussuomalaiset saivat läpi tahtonsa: maahanmuuttoa rajoitetaan kaikin tavoin. 

Oliko se tässä? Suomen tie oikeusvaltiona? Toivottavasti ei. Oikeusvaltio puolustaa kaikin tavoin ihmisoikeuksia, noudattaa lakeja ja kansaivälisiä sopimuksia. Tämän lain myötä maamme ajautuu syrjäteille, mutta toivottavasti ei lopullisesti. Emmehän halua vertautua Unkariin ja Puolaan. Emmehän halua viitata kintaalla itse hyväksymillemme sopimuksille kuten Venäjä tekee.

Järkyttävintä on SDP:n suhtautuminen. Se mukamas puolustaa ihmisoikeuksia ja sananvapautta, mutta samalla estää avoimen keskustelun oman puolueensa kansanedustajilta. SDP:n kohdalla kyse on seuraavasta hallituksesta. Oikeistodemari Antti Lindtman haluaa keinolla millä tahansa päästä seuraavaan hallitukseen, mieluiten pääministeriksi. Hän myi sielunsa kokoomukselle.

keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Vaarallista ruokailua

Kävin tänään syömässä kahden kaverini kanssa. Saldo on positiivinen. Hyvä ruoka, mukava seura, iloinen mieli.

Mutta ainahan on jotain ei niin hyvää. Ruokailun jälkeen noin kaksi tuntia myöhemmin leukani, huuleni ja poskeni vasemmalta puolelta turposivat. Todennäköisesti syynä on, että kotipihassa autosta noustessani jokin itikkaa suurempi ötökkä pisti tai puraisi minua. Onneksi ei turpoamisella ei ole vaikutusta hengittämiseen.

Nyt kysymys teille hyvät lukijani. Mikä on pielessä otsikoinnissa? Se, että otsikko ei suoraan vastaa kirjoitukseni sisältöä. Mitään vaaraahan miulle ei ruokailusta aiheutunut.

Valitettavasti Julkisen sanan neuvoston päätöksen mukaan tiedotusvälineiden otsikoiden ja ingressien ei välttämättä tarvitse vastata itse tekstin sisältöä. Juuri tätä muun muassa iltapäivälehdet ja skandaalihakuiset lehdet käyttävät hyväkseen.

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Mainio uusinta

Yle Areenassa on nähtävissä mainion sarjan Kansanpuolue kaikkien kausien uusinta. Tällä puolueella ei ole mitään, mistä jäsenet eivät voisi sanoa sanaansa. Ja olla samalla  samma mieltä ja eri mieltä itsensä kanssa.

Jostain syystä mieleeni hiipii ajatus, että ei mitään uutta maailmassa. Suosittelen tätä ratkiriemukasta komediaa.