lauantai 6. huhtikuuta 2024

Laillistettua väkivaltaa

Suomessa on julmin hallitus kymmeniin vuosiin. Orvon ja Purran johtama oikeistohallitus ei välitä laisinkaan, miten kurjaan tilanteeseen se päätöksillään asettaa heikoimmassa asemassa olevat.
 
Erilaisten tukien leikkaamisella hallitus harjoittaa laillistettua väkivaltaa: taloudellista ja henkistä. Kun se vie ihmisarvoisen elämisen mahdollistavat välttämättömätkin tuet ihmisiltä, se on taloudellista väkivaltaa. Sen myötä hallitus syyllistyy henkiseen väkivaltaan.
 
Vahvemman oikeudella se lyö kovalla kädellä. Se ajaa ihmiset kodeistaan, koska he eivät enää kykene maksamaan vuokria ja asuntolainoja. Monet perheet joutuvat muuttamaan jopa eri paikkakunnalle, minkä vuoksi turvaverkostot hajoavat.
 
On paljon köyhiä perheitä, joiden aikuiset käyvät työssä. Silti rahat eivät riitä kunnolla edes ruokaan. Orvoille ja purrille sellainen elämä on täysin tuntematon.
 
Kun valtiovalta vie pois taloudellisen turvan, turvattomuuus ja ahdistuneisuus lisääntyvät. Työllistyminen ei toteudu nykyisillä toimilla. Työttömästä rakentamisen asiantuntijasta ei tehdä hetkessä sairaanhoitajaa. Kaikille uuden ammatin opiskelu ei edes ole taloudellisesti mahdollista, kun aikuiskoulutustuki jää historiaan.
 
Uskon, että jokainen meistä ymmärtää talouden sopeuttamisen tarpeen. Poliitikkojen vähintään kahdenkymmenen vuoden aikana tekemiä virheitä ei kuitenkaan korjata yhdessä vaalikaudessa. Tarvitaan paljon pidempi aika. Nyt ongelman ratkaisijoiksi joutuvat ne heikoimmat kansalaiset, jotka eivät ole syyllisiä tilanteeseen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti